te bestemder plaatse


te bestemder plaatse 1.0

(formeel; archaïsch)

op de aangewezen plaats; op de juiste, vooraf bepaalde plaats; op de plaats van bestemming

Algemene voorbeelden


De soldaten in de grensforten hadden voedsel nodig, vooral graan, dat geproduceerd werd op de vruchtbare lössgronden in en rond de Maasvallei. Er werden doorgaande wegen aangelegd die ervoor zorgden dat de landbouwproducten snel te bestemder plaatse kwamen.

http://www.zichtopmaastricht.nl/tekst/onderwerpen/romeins_maastricht/dossier/uitgebreide_tekst

De voorzitter waakt in het bijzonder voor de belangen der vereniging. Hij leidt alle vergaderingen en tekent met de secretaris de notulen der voorgaande vergadering, nadat deze te bestemder plaatse zijn voorgelezen en goedgekeurd.

http://aquavo.nl/vereniging_reglement.htm

Het postwezen vormt een wezenlijk onderdeel van de handel: wanneer je zaken koopt of verkoopt, moeten deze te bestemder plaatse geleverd worden, en er moeten brieven en rekeningen over en weer gestuurd worden.

http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/post2,

Ik heb H. M. Ambassadeur te Jeruzalem verzocht te bestemder plaatse te laten weten, uiteraard met de nodige tact, dat ik mij van deze ongelukkige, ondoordachte woorden van de heer L. volledig distantieer.

Requiem voor een vriend, J.J. Voskuil,

'Doodgaan, kaarslicht, wind en onweer, zei hij, het gaat er maar om funderend alles voorzichtig vrij te maken, maar dat kan alleen te bestemder plaatse.'

Gesprekken in huizen aan zee, Willem Brakman,

De in de offerte genoemde prijzen zijn berekend voor levering af magazijn, alwaar aflevering geacht wordt te geschieden, tenzij schriftelijk anders overeengekomen is en in genoemde prijzen zijn, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, niet begrepen vervoerskosten, omzetbelasting, in- en uitvoerrechten, in- en uitvoerbelasting, transportverzekering, verpakkingskosten, inklaringskosten, consulaatkosten en alle andere, mogelijke kosten die JSU in redelijkheid heeft moeten maken om de verkochte zaken te bestemder plaatse en te bestemder tijd af te kunnen leveren.

http://www.jsudenhout.nl/c-2230607/algemene-voorwaarden/